s-Hertogenbosch

Bezoek aan pluktuin Miss Hyachinth in Sint Oedenrode

 

Miss Hyacinth is een pluktuin met theetuin in Sint Oedenrode. Tijdens het bezoek is het mogelijk om zelf een gezellig boeket samen te stellen. De eigenaresse, Ans Dekkers, is de hele middag aanwezig en loopt rond om alle vragen te beantwoorden. Het is voor haar het allerlaatste seizoen dat zij open is. Na de planten en dahlia verkoop in oktober sluiten de deuren definitief en gaat zij genieten van alles wat op haar pad komt. Maar dit laatste jaar wil zij er nog een feestje van maken. 

Na het plukken kunnen wij op het terras nog nagenieten met een kopje koffie of thee.

Datum: woensdag 17 juli 2024

Aanvang: 13.30 uur

Locatie: Damianenweg 26, 5491 TJ Sint Oedenrode

Aanmelden: VOOR 10 juli 2024 met vermelding van lidnummer via activiteiten(at)hertogenbosch.groei.nl Leuk als je iemand meeneemt maar geef het even door bij je aanmelding zodat wij door kunnen geven hoeveel mensen er komen.

Kosten: zelf geplukte boeket en koffie of thee

LET OP: geen pin aanwezig. Betaling contant of met bankieren app

Bezoek Inheemse bloemen en planten kwekerij

De in Haarsteeg gevestigde Kwekerij Goede-Planten specialiseert zich in biologisch geteelde, inheemse bloemen en planten die bij uitstek geschikt zijn om vlinders, bijen en vogels naar de tuin te lokken. De plantenkwekerij is ontstaan vanuit liefde voor de natuurtuin. De tuin is gelegen bij een oude kooikerswoning en bevindt zich op de grens van natuur en kleinschalig cultuurlandschap. De tuin is ingericht als een natuurlijke bosrand vol inheemse bomen, struiken en bloemen en ze vormt dan ook een thuis voor talloze vogels, kleine zoogdieren, vlinders en andere insecten. In juni kregen leden van Groei & Bloei 's-Hertogenbosch e.o. een rondleiding door de tuin van het team van Goede-Planten. 

 

Privé bezoek aan theetuin/keramiekatelier in Berlicum

Woensdag 5 juni 2024 bezochten de leden van Groei & Bloei 's-Hertogenbosch e.o. een prachtige tuin in Berlicum. Een tuin met veel verschillende planten, onderverdeeld in een siertuin met vijver, een moestuin en een boomgaard. De tuin is tevens theetuin en overal in de tuin is keramiek te vinden dat door de eigenaresse is gemaakt. Dit is ook te koop. Voor meer informatie zie www.atelier-achteraf.nl 

Bezoek aan privétuin in Vught

De leden van Groei & Bloei 's-Hertogenbosch e.o. brachten woensdag 8 mei 2024 een bezoek aan een privétuin in Vught en kregen tijdens een rondleiding uitleg over de historie. 

De huidige bewoners hebben het voormalige landgoed in 1988 in basis aangelegd. Onder andere zijn een paar vijvers gegraven en is met de daaruit vrijgekomen aarde rond een gedeelte van de tuin een aarden wal aangelegd, met daarop wat je met enige fantasie een ‘woodland’ zou kunnen noemen. In eerste instantie is behalve een aantal bomen en heesters, de beplanting relatief eenvoudig gehouden Vooral na 2000 is er een grotere variëteit aangebracht. De tuin is nog steeds in ontwikkeling, met name in het oorspronkelijke bosgedeelte, waar de dennenbomen aan het afsterven zijn. De tuin kenmerkt zich inmiddels door een grote verscheidenheid aan beplanting (ca.1400 variëteiten) en landschapsinrichting.