s-Hertogenbosch

Een tuin voor het nieuwe klimaat lezing aansluitend aan de ALV 2024

Afdeling:

s-Hertogenbosch

Datum:

05-03-2024


Kosten:

€ 5

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

SCC De Schans
Troelstradreef 160
5237 DE 's-Hertogenbosch

Route

Algemene ledenvergadering met aansluitend lezing

Na de ALV van de afdeling 's-Hertogenbosch e.o. vindt aansluitend, om 20.00 uur de lezing "Een tuin voor het nieuwe klimaat" door Margareth Hop plaats. Niet leden geïnteresseerd in Groei & Bloei en de lezing zijn ook vanaf 19.30 uur welkom. 

 

Meer info:

Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden hoe een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat er uit kan zien.

Zijn er geen hittegolven en record droogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden extremer! Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan? Die komen van pas als de regenpijp afgekoppeld wordt. Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn en ook nog CO2 vast te leggen.  Met simpele tips voor het inrichten van de tuin en een goede plantkeus is overlast te verminderen en werk te besparen.

Tijd: 19.30 uur

Aanmelden:  vóór 27 februari via activiteiten(at)hertogenbosch.groei.nl

Betalen niet leden: Overboeken op bankrekeningnummer NL98 RABO 0131 706055 t.n.v. KMTP afd. ’s-Hertogenbosch met vermelding naam en lezing. Na ontvangst betaling is de inschrijving definitief.