Activiteiten & Actueel

Tuinreis Engeland en Noord-Wales

De reis is van dinsdag 25 t/m zondag 30 juni 2019 (in de nieuwsbrief stond helaas de verkeerde datum).

Programma
De eerste dag brengt ons helemaal naar Coventry. We bezoeken daar in de omgeving de eerste tuin en overnachten in de stad.
Op dag 2, 3, en 4 bezoeken we elke dag twee tuinen in het noorden van Wales. Gedurende deze dagen verblijven we (drie nachten) in het stadje Mold.
De vijfde dag bezoeken we twee tuinen in het midden van Engeland. Overnachten doen we in Gravesend. Dat is ten oosten van Londen op de zuidelijke Theemsoever.
Op de laatste dag staat nog een tuin in Kent op het programma, waarna we op weg gaan naar huis. Elke dag is er voldoende gelegenheid voor een gezellig verblijf op een terras of om te genieten van de vele mooie plaatsjes onderweg.

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van de Shuttle. Evenals vorige jaren wordt de reis nu ook weer uitgevoerd door Reisbureau Kupers.

Kosten
De reissom bedraagt € 490,00 per persoon, op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer bedraagt de toeslag € 90,00. De lunch is voor eigen rekening. Daarvoor is gelegenheid in de tuinen die we bezoeken. Ook de entrees voor de tuinen zijn niet inbegrepen bij de reissom. Hiervoor moet je op ongeveer € 140,00 rekenen.

Aanmelden vóór 1 januari
Mocht je belangstelling hebben voor deze reis, neem dan vóór 1 januari 2019 contact op met Opens window for sending emailMarie José Meertens  of telefonisch 073 551 86 20. Je ontvangt dan per mail de uitgebreide informatie over de reis en de tuinen plus het inschrijfformulier.

Het programma onder voorbehoud:   

Dinsdag 25 juni 2019

Vertrek : Liduinahof Boxtel, 7.30 uur

Overtocht per shuttle Calais- Folkstone

Ryton Organic Gardens (Ryton upon Dunsmore, 10 km van Coventry)

Demonstratietuinen van de organisatie Garden Organic, het nationale centrum voor biologisch tuinieren van het Verenigd Koninkrijk. Hier kunt u kennismaken met alle aspecten van deze manier van werken: moestuinieren, eetbare siertuin, composteren, vergeten groenten enz. De 4 ha. grote tuinen hebben meerdere malen goud en zilver gewonnen op de RHS Chelsea Flower Show. Meer info op Opens external link in new windowRyton Organic Gardens

Overnachting inOpens external link in new window Coventry Royal Court Hotel

Woensdag 26 juni 2019:

Opens external link in new windowGlansevern Hall and Gardens (Berriew t.z.v. Welshpool) Aan de oever van de Severn ligt dit begin 19e eeuwse huis midden in een landgoed van ongeveer 8 ha.
U vindt er een ommuurde tuin met rozen, een witte tuin en een moes- en pluktuin. Buiten de ommuurde tuin is een Victoriaanse grot, een rotstuin en een Folly. U kunt doorlopen tot aan de rivier. Dicht bij het huis zijn er een formele tuin, een orangerie en traditionele lange borders met vaste planten.
Ook is er watertuin en een meertje met veel watervogels. Een leuk restaurantje en een winkeltje maken het compleet. In september 2018 kreeg Glansevern een speciale onderscheiding van de VVV van Wales.

Opens external link in new windowPowis Castle Garden (Welshpool) Deze tuin is een van de bekendste tuinen van Wales. Het rode bakstenen kasteel domineert de op terrassen aangelegde tuinen. Al ongeveer 400 jaar is steeds aan de tuin gewerkt. De invloed op de Italiaanse en Franse ontwerpers dateert al vanaf begin de 18e eeuw en is duidelijk terug te zien in grote borders en lange hagen. Hoe lager je komt, hoe minder formeel de tuinen zijn. De weide is bedekt met een groot assortiment wilde bloemen. Het uitzicht van af de parterres over het bijzondere landschap van Wales is echt adembenemend. Dicht bij het kasteel hebben de tuinen op de terrassen een formeel karakter. Hoe lager je komt hoe minder formeel de tuinen worden. Er zijn zelfs plannen voor een nieuw terras met een eigentijdse naturalistische beplanting.  Overnachting in Opens external link in new windowMold Beaufort Park Hotel voor komende 3 nachten.

Donderdag 27 juni 2019:

Opens external link in new windowPlas Newydd is een landhuis prachtig gelegen op Isle of Anglesey, een eiland aan de noord-westkust van Wales. Rond het huis ligt een grote tuin, met bloemenborders die hun hoogtepunt beleven in de eerste helft van het tuinseizoen. Daarnaast is er een arboretum met bomen uit Azië en Australië en een onderbeplanting van bijzondere struiken en wilde bloemen.

Opens external link in new windowPenrhyn Castle 19e eeuws fantasiekasteel met een prachtig uitzicht over de baai van Conwy Rond het kasteel ligt een parktuin met exotische bomen en heesters, een “wilde” tuin en een Victoriaanse ommuurde tuin.

Vrijdag 28 juni

Opens external link in new windowBodnant Garden in de Vale of Conwy. Deze tuin is een van de hoogtepunten in de Britse tuinkunst.
Hier zijn de schatten van de Engelse planthunters nog duidelijk zichtbaar. Prachtige borders met bijzondere planten, rozen, Engelse gazons, terrassen, een waterlelievijver, doorkijkjes en verborgen plekjes. De tuin heeft ook 4 nationale collecties van rododendrons en magnolia’s.
Veel van de bijzondere planten zijn hier te koop in de plantshop.

Opens external link in new windowNess Botanic Garden De botanische tuin van de universiteit van Liverpool is een tuin voor alle seizoenen. Het is een echte plantenliefhebberstuin met een groot assortiment aan voorjaars- en zomerbloeiers, een kleurrijke lange border met o.a. siergrassen, een watertuin en een rotstuin.

Zaterdag 29 juni

Opens external link in new windowArley Hall in Arley in Cheshire: Klassieke Engelse tuin bij een huis uit de 15e eeuw. Misschien komt het u bekend voor, de dubbele border met het witte tuinhuis. Vaak ziet u dit deel van deze tuin op foto’s in tuinboeken. Behalve deze borders is er een kitchengarden, een ommuurde tuin een woodland garden en een kwekerij.

Opens external link in new windowCottesbrooke Hall and Gardens in Northhampton. Cottesbrook is een prachtig Queen Anne-huis dat dateert uit 1702 dat is gelegen in een goed gerestaureerd 18e eeuws parklandschap op het platteland van Northamptonshire. De diverse tuinendelen, formeel en informeel zijn van de hand van van bekende landschapsarchitecten o.a. James Alexander Sinclair, Angela Collins en Sir Geoffrey Jellicoe.

De laatste overnachting is in Opens external link in new windowBest Western Hotel in Gravesend

Zondag 30 juni

Opens external link in new windowDoddington Place Faversham Kent De prachtige aangelegde tuinen met in wolken geknipte taxushagen en perfecte gazons liggen rond een Victoriaans Landhuis. Ze beslaan een oppervlakte van 10 ha. Al ruim 50 jaar zijn de tuinen open voor publiek om te genieten van een verzonken tuin met borders, een sequoiawalk en een rotstuin.

Terugreis: overtocht per Shuttle Folkstone-Calais.

Aankomst Boxtel vermoedelijk rond 21.00 uur.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Anton Dirks Steutenweg 75

6034 SC Nederweert

tel. 0495 632335 / 06 22461482 of per e-mail: Opens window for sending emailAnton Dirks

of

Marie José Meertens

Leemsteeg 4

5294 NA Gemonde

tel. 073 551 8620 /06 44926251 of per e-mail:Opens window for sending email Marie José Meertens

 

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst

Joh.Vos Capelle BV;

Marcel's Bloemenshop;

Van Hoof Reizen;

21
Mar
Ze zijn er nog: pad en salamander
19
Mar
zon en blauwe lucht