Op zaterdag 20 oktober om 10 uur vertrekken we voor een zoektocht naar paddestoelen bij het Engelermeer. Dat doen we onder leiding van natuurgidsen van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Er zijn het hele jaar door paddenstoelen, maar in de vochtige herfst zien we vaak grote paddenstoelen verschijnen. De grond is dan nog warm en vochtig en daar groeien de schimmels goed. Aangezien we zeer afhankelijk zijn van de natuur, is het afwachten of er veel paddenstoelen te zien zijn.

De bekende rood met witte stippen vliegenzwam kennen we allemaal wel. Misschien zien we die in verschillende stadia staan. Aan de hand van de vindplaats kunnen we vaak achterhalen om welke soort paddenstoel het gaat. Berkenzwammen tref je natuurlijk aan op berken, Judasoor vind je op vlierstruiken.

Doe stevige schoenen of laarzen aan en neem als je wilt pen en papier, een loep en een spiegeltje mee.

Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het Engeler Visserspad in Engelen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deze excursie is onder voorbehoud dat er genoeg paddenstoelen zijn. Eventueel wijken we uit naar een ander gebied. Check vlak van te voren nog even je mail of de excursie doorgaat.

Opgeven vóór 14 oktober Opens window for sending emailper e-mail  of telefonisch; 073-6412270.

Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze excursie.
Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen € 5,00.

Boom van de vrijheid - Tour de France (1)
HOP