Lezing: De onderhoudsvriendelijke tuin, terras en balkon, woensdag 14 november 19.30 uur.

Een opmerking die we vaak van jongeren horen is : "Ik heb een tuin (of ik wil graag een tuin), maar ik heb zo weinig tijd om er in te werken".

Van ouderen horen we vaker: "Ik wil wel graag in de tuin werken ,maar het kost me steeds meer tijd en vooral veel meer inspanning om de tuin zo mooi te houden als deze vroeger was ".

Op deze aspecten van tijd en inspanning zal de heer Driessen voor ons een lezing houden. Hij zal ons op weg helpen om onze groene leefomgeving onderhoudsvriendelijk te maken en te houden. Met zijn tips kunnen we een tuin maken voor de toekomst en hem levensloopbestendig maken, zodat we ook op onze oude dag nog van onze tuin en bloemen kunnen genieten.

Belangrijke onderdelen van zijn presentatie zullen daarom zijn :

- Welke materialen gaan we gebruiken?
- Hoe ziet zo’n onderhoudsvriendelijke border er eigenlijk uit?
- Hoe gaan we het regenwater opvangen en gebruiken?
- Als ik in bakken wil tuinieren, waar moet ik dan rekening mee houden?
- Ik heb alleen maar een balkon en ik wil hem zo groen mogelijk hebben, hoe krijg ik dat voor elkaar?

Het wordt dus een lezing over grote en kleine tuinen, terrassen en balkons.
Na de pauze komen de planten aan de beurt.
Kortom een lezing met veel tips en trucs waarmee we weer enthousiast aan de slag kunnen gaan .

Plaats: Sociaal Cultureel Centrum De Schans in Den Bosch
Tijd: 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur

De lezing is gratis voor leden van Groei & Bloei, niet-leden betalen € 5,00.

Boom van de vrijheid - Tour de France (1)
HOP