Activiteiten & Actueel

Bezoek Sanders Pompoenen en Exoten

Zaterdagmiddag 15 september om 13.00 uur.

Bij deze kwekerij hebben ze wel 200 verschillende soorten pompoenen uit de hele wereld. Ook kweken ze exotische groenten uit onder andere China, Thailand en Suriname. Kennen jullie al Sopropo, Tseetgwa, Tonggwa, Sponskalebas (de Luffa)? Ze hebben ook diverse komkommerachtigen. Sommige komkommerachtigen worden gedroogd. In gedroogde vorm kunnen ze als siervoorwerp gebruikt worden of in bloemstukken. Er is een grote pompoen- en exotententoonstelling, die we ter plekke kunnen bekijken.

We krijgen met onze Bossche Groei & Bloei groep een rondleiding in de kwekerij in Sprang-Capelle. Er zal iets verteld worden over de herkomst van de gewassen en hoe ze geteeld worden.

Men kan er receptenboekjes kopen, kant en klare pompoensoep, pompoenjam en natuurlijk allerlei soorten groenten en pompoenen. Wat zal dat moeilijk kiezen worden met zoveel bijzondere soorten pompoenen.

Ter plekke is het mogelijk om eigengemaakte pompoensoep of pompoentaart te proeven. Voor meer info zie Opens external link in new windowwww.s-sanders.nl
Opgeven voor 8 september 2018Opens window for sending email per email of telefonisch 073-6412270

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst

Joh.Vos Capelle BV;

Marcel's Bloemenshop;

Van Hoof Reizen;

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders