Fietstocht groene daken in 's-Hertogenbosch

Woensdag 15 augustus om 10.00 uur

Den Bosch heeft in de loop der jaren een aantal bijzondere projecten gehad om meer groen in de stad te brengen en gezocht naar mogelijkheden om regenwater op te vangen. Al in 1978 zijn in Maaspoort de eerste huizen met groene daken gebouwd. In die tijd was dat landelijk nieuws. Tegenwoordig zijn veel steden bezig met groene daken.

We gaan fietsen langs een aantal bijzondere projecten in de stad. Onderweg zien we, onder andere, het groene sedumdak bij de fietsenstalling bij het station en de Paleisbrug die door Piet Oudolf is ontworpen. Ook gaan we kijken naar groene daktuinen die daaronder een garage verbergen. We proberen een afspraak te maken met mensen die zelf een groen dak hebben aangelegd en ons daar iets over kunnen vertellen. Laat je verrassen wat er allemaal te zien is. Onderweg stoppen we nog bij een terrasje, waar je op eigen kosten iets kunt nuttigen.

Begintijd om 10.00 uur met je fiets aan de achterkant van het centraal station ’s-Hertogenbosch (Leeghwaterlaan) We verwachten uiterlijk om 13.00 uur klaar te zijn met de fietstocht. Opgeven Opens window for sending emailper e-mail  of telefonisch: 073-6412270 vóór 8 augustus.

Deelname is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 5,00.

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders