Bezoek chrysantenkas Diamond Flowers

In maart 2017 opende Koen Kreling, de jongste zelfstandige chrysanten kweker van Nederland, in de Bommelerwaard één van de grootste chrysanten kwekerijen van het land. De kas is maar liefst 120.000 vierkante meter groot, en het is 500 meter lopen om van de ene naar de andere kant van de kas te komen.

Het productieproces is voor een groot deel geautomatiseerd. Van het planten van de stekken tot het oogsten van de bloemen, die na het knippen op een transportband komen en zo naar een aparte hal gaan richting de sorteermachine. Van elke tak wordt een foto gemaakt, waarna de bloemen op grootte bij elkaar in een bos komen.

Groei & Bloei is welkom op 7 maart om 13.30 uur in deze grote kas. Iedereen ontvangt een mooie bos chrysanten.

Deelname bedraagt  € 2,50 voor leden, en € 7,50 voor niet leden. Aanmelden vóór 1 maart. Per mail of telefonisch 06-25 25 54 05. Vervoer is op eigen gelegenheid. Verzamelen bij de ingang.

Diamond Flowers,

Uilkerweg 1,

5305 TD Zuilichem.

Ook tuinwinkel Lycops sponsort de nieuwsbrief maar heeft geen website.

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase deel 2