Groentips & Groeninfo

Project water en groen in de tuin

Informatie om je tuin groener en klimaatbestendiger te maken:

Groei & Bloei Den Bosch wil natuurlijk ook een steentje (als het kan een steen) bijdragen! Daarom gaan we bijvoorbeeld samenwerken met de VHG: Vereniging van Hoveniers. Zij hebben de 12 vierkante metertuintjes ter beschikking gesteld die in heel Nederland door hoveniers worden aangelegd. Samen met een vrijwilliger van Groei & Bloei en natuurlijk de kinderen van de scholen en een leerkracht worden deze tuintjes onderhouden. En zo wordt er een begin gemaakt met het betrekken van de jeugd bij de plannen om Nederland groener te maken.

De VHG heeft ook een prachtige handleiding samengesteld:Opens external link in new window De Levende Tuin.

Groene daken bekijken in 's-Hertogenbosch;klik op Opens external link in new windowdeze kaart en u ziet groene daken die je vanaf de weg/voetpad kunt zien. Het zijn vaak bijzondere daken; bv met gras, buxus en andere beplanting.

Subsidie voor een groen dak? Kijk op Opens external link in new windowsubsidie voor groene daken in 's-Hertogenbosch

Opens external link in new windowMilieuCentraal heeft een speciale pagina voor het kiezen van planten en bomen.
Als je planten en struiken of bomen kiest die voedsel en schuilplaatsen bieden aan nuttige insecten en dieren, lok je meteen natuurlijke plaagbestrijders naar je tuin.

KlimaatActieve Stad: Opens external link in new windowKAS Nieuwsbrief | Met o.a. 'essay water & ruimte' en 'Natuurlijk! De Watervriendelijke Tuin'

blij van vrolijke akeleien
Westland, bollenstreek…Blik op de Tuin no. 850