Activiteiten & Actueel

Verslag van het boeketten maken

Zaterdag 28 juli 2018 organiseerde  Groei en Bloei afdeling Den Bosch een workshop bij de Scheve Schup in Vught. De 11 opgegeven deelnemers werden ontvangen met een kop koffie en kregen theoretische uitleg van een bloemschikdocent over hoe je boeketten kunt maken en een demonstratie hiervan.

Daarna  kreeg iedereen  de  gelegenheid om zelf dahlia’s en andere materialen te plukken in een gemoedelijke, mooie omgeving en tuin. Heerlijk in het zonnetje werden onder begeleiding de docent verschillende mooie boeketten gemaakt volgens de techniek van de korenschoof en parallel schikking.
 
Verscholen tussen de Vughtse buurt Vijferhof en de N65, ligt in een schitterende parkachtige omgeving Tuinderij De Scheve Schup. Tuinderij de Schup is sinds 2014 gevestigd op het voormalige terrein van het Loyola klooster in Vught. Hans Schevelier, initiatiefnemer, is werkzaam in de zorg, maar zocht een nieuwe uitdaging. Een manier om het sociale aspect te combineren met zijn passie, het kweken van groenten, fruit en bloemen. “Ik wilde terug naar waar mijn hart ligt, het kweken van groenten”, aldus Hans Schevelier.

De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers, maar ook heeft de gemeente Vught een regeling met de tuinder voor mensen die vanuit de Wmo en de participatiewet een dagbesteding zoeken.
Iedereen is hier welkom, mensen die iets willen doen in de tuin, maar ook mensen die gewoon willen genieten van al dit groens onder het genot van een kopje koffie.”

Tuinderij De Scheve Schup is meerdere dagen per week geopend.

Adres Tuin adres:
Jagersboschlaan 17
5262 LS Vught
Op het terrein van Kinderdagverblijf Mowgli

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst

Joh.Vos Capelle BV;

Marcel's Bloemenshop;

Van Hoof Reizen;

15
Oct
Boom van de vrijheid - Tour de France (1)
11
Oct
HOP