Activiteiten & Actueel

Excursie Velt-tuin

Er stond een vrouw in de tuin....

Kunsthistorica Anne Mieke Backer in haar boek: "Er stond een vrouw in de tuin, over de rol van vrouwen in het Nederlandse landschap" (uitgeverij de Hef), de groene geschiedenis van vrouwen heeft geschreven?
Het boek is geen tuinboek in de klassieke zin van het woord, maar het vertelt hoe de vrouw zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld, hoe zij tegenover de natuur stond en staat en hoe er over haar als vrouw gedacht werd.

Anne Mieke Backer heeft met dit boek recent de Ithaka prijs 2017 gekregen. Deze prijs voor (wetenschappelijk) onderzoek waarin het groene culturele erfgoed van meerdere kanten wordt belicht, wordt uitgereikt door de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen.

Nieuwsbrieven

Bloemenbureau Holland interessante nieuwsbrieven heeft voor bloemen en plantenliefhebbers?

Je kunt je abonneren op: Opens external link in new windowmooi wat bloemen doen en  Opens external link in new windowwww.mooiwatplantendoen.nl

The Green Gallery is een online inspiratie magazine met bloemen en planten als muze voor liefhebbers van kunst, mode, interieur, design en trends. Info: Opens external link in new windowthegreengallery.com ;

Nieuwe tuin in 's-Hertogenbosch

Wist je dat in Den Bosch een nieuwe tuin gekomen is?
De oude kloostertuin van het Liliane Fonds en de tuin van de Koningstheateracademie  zijn  sinds 13 mei met elkaar verbonden en heten nu de theaterstadstuin. Zij willen hiermee een stukje natuur in de vorm van een wandeltuin met pluk en moestuin  teruggeven aan de binnenstad. Ook hebben zij het plan om ’s zomers hier kleine openluchtvoorstellingen te geven. De bibliotheek gaat hier in de zomer voorleesactiviteiten organiseren.
De tuin is gelegen aan de Havensingel / Emmaplein.
Meer info op de facebookpagina van de theaterstadstuin;

meer

De nieuwsbrief van G&B afdeling 's-Hertogenbosch wordt mede gesponsord door de adverteerders! Kijk op hun website door op onderstaande link te klikken en breng hen eens een bezoek!

Bas van der Bruggen

Rozenbedrijf de Vorst

Joh.Vos Capelle BV;

Marcel's Bloemenshop;

Van Hoof Reizen;

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders