Voorbeelden bloemschikken

Page 1 of 4
Twee vormen samen één
Biedermeijer op een hoge voet
Blad applicatie
Bloementaart
Cadeauversiering
Halve maanschikking
IJscoupe
Kerstkandelaar
Napoleonschikking
Page 1 of 4

Zelf bloemschikken?

Bloemschikken is het decoreren met voornamelijk florale elementen o.a. bloemen, bladeren en andere plantaardige materialen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende hulpmiddelen. Het is een heerlijke ontspannende bezigheid. Er komen verschillende onderdelen bij kijken. O.a. de verschillende technieken, vormgeving, materiaalkeuze, kleurencombinatie en verhoudingen. Grijp je kans om de kunst van het bloemschikken onder de knie te krijgen en gun jezelf één keer per maand een leuke ontspannende middag of avond. Jezelf verwennen met een zelfgemaakt bloemstuk. Hierbij is geen voorkennis vereist, iedereen kan het leren en is van harte welkom.

Ieder voorjaar en najaar is er een bloemschikcursus voor zowel beginners als gevorderden en ook ver-gevorderden. De lessen worden verzorgd door drie enthousiaste docenten. In vijf lessen gaan zij (in principe, één keer per maand), eigentijds en volgens de laatste trends aan de slag.  (voorbeelden daarvan tref je aan in het fotoalbum bloemschikken 2014)

De lessen worden gegeven:

beginners op de maandagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur,

beginners op dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur

gevorderden op dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur

ver-gevorderden op de dinsdagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur

en op vrijdagmiddag van 13.30-15.30 uur.

De lessen vinden plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Biechten, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA in Hintham.

De Basiscursus:

Iedereen kan starten in de basiscursus: de basistechnieken worden aangeleerd en geoefend. Uiteindelijk ga je naar huis met een mooi bloemstuk. De volgende onderdelen kunnen aan bod komen: boeketten korenschoof geschikt, biedermeier, één puntschikking, parallelschikking, lineaire en vegetatieve schikking, bindwerk en wikkeltechnieken, applicatie, en het op draad zetten van het bladeren en bloemen.

De ondergrond, mesje, draadtangetje en bloemenschaar en klein handdoekje neem je zelf mee, de docent geeft je hierover adviezen. De docent verzorgt ook de bloemen voor de lessen in deze cursus, evenals alle materialen en ondergrond voor de lessen. (de ondergrond wordt door de docent alleen in de eerste les verzorgd)

kosten: Basiscursus € 115,- voor leden, € 130,- voor niet- leden; dit is inclusief alle materialen.

Gevorderden:

In de cursus voor gevorderden gaan we de kennis verdiepen en de verschillende bloemschikstijlen worden verbreed. Je creatieve en vaktechnische mogelijkheden in het bloemschikken nemen toe in de loop van de cursus. De belangrijke basistechnieken verwerken we in een aantal thematische schikkingen. Samen ontwerpen we creatieve composities: o.a. bloemstukken, boeketten, kransen, festoenen, guirlandes, of andere vormen met natuurlijke materialen.

Voor de materialen zoals een bloemenschaar, een klein handdoekje, aardappelmesje, draadtang, bloemen, bladeren, vruchten en ondergrond zorg je zelf. Je krijgt van de docent vooraf de nodige informatie op papier over het te maken werkstuk bv. welke materialen je nodig hebt.

Er wordt altijd een voorbeeld van een bloemstuk gemaakt, zodat je een beeld krijgt wat de bedoeling is. Steeds zit er een maand tussen om dit voor te bereiden. De eerste les wordt helemaal door de docent verzorgd.

kosten Gevorderden € 75,- voor leden, € 90,- voor niet leden; dit is het lesgeld en de materialen voor de eerste les.

Ver-gevorderden:

Deze cursus is een mooie opstap naar de ver-gevorderden cursus, waarbij de cursisten zelf voor de bloemen moeten zorgen, maar ook zelf de ondergrond moeten verzinnen.

Cursisten nemen ook zelf mee:eigen bloemenschaar, mesje, draadtang en een klein handdoekje.

Er geldt een maximum aantal van 12 deelnemers per les.

Als je een keer verhinderd bent, dan mag je deze les altijd inhalen op een andere dag, mits er nog plaats is. Mocht daartoe geen mogelijkheid zijn, één en ander in overleg met de docent, dan krijg je 10 euro voor de niet ingekochte materialen terug.  Afmelden (4 dagen van te voren),  kan het beste rechtstreeks bij de docent.

Voor verdere informatie of aanmelding voor de regio ''s-Hertogenbosch" kun je contact opnemen via email met Opens window for sending emailCorry Prinsen of bellen met 06 25 25 54 05

.

Inschrijving is pas definitief na het overmaken van het lesgeld voor de eerste les. Rekeningnummer: NL98RABO 0131706055 t.n.v. penningmeester KMTP afdeling 's-Hertogenbosch. o.v.v. de naam waaronder je jezelf hebt ingeschreven en welke cursus.

De data van de diverse cursussen tref je in een apart overzicht aan, alsook op de agenda.

Gereedschap voor het bloemschikken

Bloemschikdemonstratie

Hierbij enkele voorbeelden van de bloemschikdemonstratie.

Voorbeeld van bloemstukken

Het resultaat mag er zijn!

herfstbladeren
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876