s-Hertogenbosch

Groei & Bloei Moestuinclub en Moestuinieren

Moestuinieren is een heel populaire tuinactiviteit, die heel wat liefhebbers trekt. In heel veel tuinen zie je eetbare planten. ook in onze Groei & Bloei afdeling zijn er leden met perfect gestructureerde moestuinen, voedselbossen, balkon- of daktuinen met groenten en kruiden. Maar ook in siertuinen verschijnen steeds meer eetbare planten. Begrijpelijk, want zelf je groente kweken is best bijzonder. Om daarvan te genieten hoef je beslist geen grote tuin te hebben. Ook uit potten en bakken kun je heel leuke opbrengsten oogsten.

Sinds 2017 kent onze afdeling een moestuinclub (aanvankelijk een gezamenlijke activiteit van de afdelingen 's-Hertogenbosch e.o. en Het Groene Woud).
Elk voorjaar en zomer heeft de club een programma van bijeenkomsten en excursies. Soms bezoeken we elkaars tuinen, soms gaan we een interessante moestuin verder weg bekijken. Af en toe is er ook iemand te gast voor een korte cursus of demonstratie. Er is ook gelegenheid om zaden en plantjes te ruilen. Ervaringen uitwisselen en gezellig samen zijn hoort er zeker bij.

Komend seizoen zullen de activiteiten van de moestuinclub breder gecommuniceerd gaan worden in de nieuwsbrief, zodat er meer leden van de afdeling kunnen deelnemen. Nu al ge├»nteresseerd? Meld je dan meteen aan voor de moestuinclub. Dat kan via de mail bij Andrea Klerks of bij  Marie Jos├ę Meertens. Je ontvangt dan van elke activiteit per e-mail een uitnodiging. Je bent van harte welkom!