s-Hertogenbosch

Tuinreis naar Salland en Noord-Veluwe

Afdeling:

s-Hertogenbosch

Datum:

06-06-2020


Kosten:

€ 55,-

Kosten lid:

€ 47,50

Locatie:

verzamelen bij station 's-Hertogenbosch-Oost.
Zandzuigerstraat
's-Hertogenbosch

Route

De ééndaagse tuinreis gaat naar Overijssel dit keer, naar twee mooie tuinen in Salland en op de terugweg naar een bijzondere tuin in Teuge, aan de noordrand van de Veluwe. Behalve van de drie tuinen kun je tijdens deze reis genieten van de bijzondere natuur langs de oevers van de IJssel.

We vertrekken om 8.15 uur vanaf station 's-Hertogenbosch-oost met de bus.
Rond 17.00 uur vertrekken we weer naar 's-Hertogenbosch, waar we tussen 18.00 en 18.30uur verwachten te arriveren.
Aanmelden vóór 25 mei via mail of telefonisch: 073-6412270.

Heb je een dieet, graag melden bij de inschrijving.

Het bedrag voor de reis kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL98RABO 0131706055 t.n.v. afd. ’s-Hertogenbosch van KMTP, met vermelding van je naam en eventuele introducee.

De inschrijving is pas definitief als het geld op de rekening van de afdeling is bijgeschreven.

 

Meer info:

In de ochtend bezoeken wij in Olst de “Tuin van Fortmond”. Deze tuin, met een oppervlakte van ongeveer 1 ha., is gelegen in de uiterwaarden van de IJssel op een vroegere rivierduin aan de rand van een natuurgebied. Er is een moderne siertuin, een gazontuin met een vogelbosje met interessante onderbegroeiing en een bloemenweide. De eigenaresse heeft beloofd dat bij aankomst de koffie al voor ons klaar staat. Vlakbij, in Brasserie Op Duur, aan het water gelegen in het dorpje Den Nul is er voor ons rond 12.00 uur een heerlijke lunch geserveerd. Daarna gaan we terug naar Olst om “Herma’s theetuin” te bekijken. De tuin heeft verschillende delen met een natuurlijke uitstraling en grote borders op kleur waarbij wit en allerlei tinten roze en paars de hoofdrol spelen. Deze kleuren worden heel smaakvol gecompleteerd door accenten bordeauxrood en diep zwartachtig paars. Voor vogels en vlinders is deze tuin een paradijsje. Voor we vertrekken is er nog koffie of thee en iets lekkers. Ongeveer 20 minuten rijden is het naar Teuge naar de Levenstuinen van Groot Hontschoten. In dit complex van tuinen vertellen planten, waterpartijen, follies en symbolen uit oosterse en westerse filosofie het verhaal van de menselijke levensloop. Op een bijna 2 ha. grote terrein zijn twee wandelroutes uitgezet, die van een bezoek een beleving maken.