s-Hertogenbosch

Lezing Composteren en hergebruik afvalmateriaal

Afdeling:

s-Hertogenbosch

Datum:

25-01-2024


Kosten:

€ 5

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Sociaal Cultureel Centrum De Schans
Troelstradreef 160
5237 DE 's-Hertogenbosch

Route

door Marie José Meertens

Elke tuin geeft jaarlijks heel wat afval. Gevallen blad, snoeiafval, oude planten maar soms ook oud bouwmateriaal. Alles is af te voeren naar de milieustraat maar er is veel meer mogelijk.

Van het kleine organische materiaal is met weinig moeite mooie compost te maken om de bodem mee te verzorgen. Van droge stengels, takken en ander houtachtig materiaal kan schuil- en nestgelegenheid gemaakt worden. Oude tegels, stenen en dakpannen kunnen worden hergebruikt om de tuin aantrekkelijker te maken voor grote en kleine tuinbewoners.

Tijdens deze lezing wordt voor de pauze gekeken naar wat compost eigenlijk is en wat het doet voor de tuin. Ook worden een paar manieren om gemakkelijk zelf compost te maken besproken. Na de pauze wordt uitgelegd hoe met allerlei materiaal de mooiste dierenverblijven gemaakt kunnen worden.

En het resultaat? Een duurzame gezonde tuin waar je het jaar rond van kan genieten!

Meer info:

Tijd: 20.00 uur

Aanmelden: vóór 18 januari 2024 via activiteiten(at)hertogenbosch.groei.nl

Betalen niet leden: Overboeken op bankrekeningnummer NL98 RABO 0131 706055 t.n.v. KMTP afd. ’s-Hertogenbosch met vermelding naam en lezing. Na ontvangst betaling is de inschrijving definitief.