s-Hertogenbosch

Gardenista bloemschikken competitie 2021

Gardenista is hét groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. De opkomst tijdens het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers aan, dus dat belooft wat voor de tweede editie.

De bloemschikcompetitie vindt plaats op dinsdag 21 september. Wie gaat de uitdaging aan?
Voor de amateurs en studenten wordt het dé competitie van bloemschikken, elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen. In tegenstelling tot de professionals maken de studenten en amateurs hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote tent. Ze worden op dinsdagmorgen 21 september tussen 8:00 en 9:30 uur op historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ verwacht.

Na een gezamenlijke opening krijgen ze 21⁄2 uur de tijd om een groots bloemwerk te maken dat geïnspireerd is op het thema Flowerfestival (studenten) en Foodfestival (amateurs). Daarna volgt er een middagprogramma bestaande uit leuke groenactiviteiten. Voor de inwendige mens zal gedurende de dag goed gezorgd worden middels het bieden van drinken en een versnapering in de tent en een lunchpakket na afloop van de wedstrijd. Rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. Ook geeft de jury een korte toelichting.


Voor de professional is het hét podium om zich te profileren aan een breed publiek. Om de mogelijkheid tot deelname voor de professional te vergemakkelijken leveren zij hun arrangement geïnspireerd op het thema Songfestival aan op maandagavond 20 september. Tussen 19:00 en 21:00 uur krijgen zij 15 minuten de tijd voor het plaatsen en het afwerken van het arrangement. De jurering vindt op dinsdag plaats.


Op zondagmiddag 26 september vinden de finales plaats. De nummers 1, 2 en 3, uit elke categorie, strijden op het podium voor de nodige toeschouwers en onder toeziend oog van de vakjury. Pas dan weten we welke professional, student en amateur zich de Bloemstylisten van Gardenista 2021 mogen noemen. Zij krijgen een pagina groot artikel in het blad Groei&Bloei waarin zij hun vakmanschap en creativiteit laten zien!


Wat je nog meer moet weten! Iedereen mag meedoen aan deze competitie. Het is een “open” competitie.
    •    In elke categorie kunnen 30 deelnemers meedoen. Deelnemers presenteren zich bij aanmelding voor de competitie met minimaal 2 en maximaal 5 foto’s van eerder eigen werk waar ze trots op zijn.
    •    Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2021 via de website van Gardenista. www.gardenista.nl/bloemschikken. Hier staat alle belangrijke informatie.
    •    Het inschrijfgeld is voor studenten € 24,- en amateurs € 40,-. Voor de professionals € 65,- excl. BTW.

Heb je nog vragen stuur dan een mail

Met vriendelijke groet, Team Bloemschikken Gardenista